Door de jaren heen...

Van eenmanszaak tot Wijnmakelaarsunie van de 21ste eeuw

John Monard begon aan zijn professionele “wijncarrière” op 1 mei 1965. Zonder bestelwagen, kelders of kantoren maar met enorme vastberadenheid en respect voor het product en de producent ervan. De omzet haalde toen nog geen 20.000 flessen per jaar. John deed alles zelf, van het selecteren van de Franse wijnboer, het zorgvuldig proeven samen met de klant tot het afleveren van de uiteindelijke bestelling.

Door de neus voor goede wijn en het oog voor klantenservice kende de verkoop steeds meer succes en groei.

Op 7 september 1979 start de wijnmakelaarsunie te Hasselt. Zoals hun oprichter kende elke medewerker zowel de wijnbouwer en de afnemer persoonlijk.

10 Jaar later barst het groeiende bedrijf bijna uit zijn voegen zodat men in 1989 verhuist naar de Sluisstraat in Diepenbeek waar de wijnkelder geklimatiseerd is.

Frankrijk is al lang niet meer enige hoofdspeler in het wijnlandschap. Om aan de wijnwensen van de diverse klantgroepen te kunnen voldoen, bouwde het WMU in 2006 een nieuw logistiek centrum van 4200 m² met volautomatische temperatuurcontrole (12°C) en met een opslagcapaciteit van 1,8 miljoen flessen.

In datzelfde jaar werd voor de gepassioneerden van grote Italiaanse wijnen de afdeling Vinobile opgericht.

over-ons/geschiedenis