2014
9
Volgende

Christine Vernay tot lid verkozen van ‘Académie du Vin de France’

10/09/2014

Christine Vernay van het Domaine Georges Vernay in Condrieu werd tot lid verkozen van de ‘Académie du Vin de France’. Het is vanzelfsprekend een grote eer voor haar toe te treden tot deze prestigieuze club van de grootste Franse wijnbouwers. 

Lees meer

In 1933 opgericht door Edmond Sailland, vervult ‘l’Académie du Vin de France’ een diplomatieke -en culturele rol tussen het kruin van de Franse wijnbouw, de overheid en de pers. Enkele van haar illustere leden zijn Aubert de Villaine van het Domaine de la Romanée Conti, Christian de Billy van Champagne Pol Roger en Jean-Bernard Delmas van Château Haut-Brion.

Volgende

Pol Roger op bezoek

05/09/2014

Van de “Brut” tot de legendarische “Cuvée Winston Churchill”: elk jaar opnieuw is dit champagnehuis in staat een consistente stijl en kwaliteit te handhaven, een subtiel bouquet van aroma’s samen te stellen en een unieke mix van complexiteit en balans te behouden. 

Lees meer

Champagne Pol Roger vindt haar ziel in een perfect synergie van familietraditie en wijngaardpatrimonium. Van de oogst van de beste wijngaarden van de regio tot elke nauwgezette handeling in de kilometerlange kelders aan de avenue de Champagne in Epernay bestendigt men de uitzonderlijke klasse van deze “Champagne de connaisseur”.


Pol Roger werd opgericht in 1849 in Epernay. Het Champagnehuis bezit 90 ha aan wijngaarden, die 45 procent van hun totale verbruik opbrengen. De kelder heeft 2 niveaus. De tweede en diepere kelder heeft een constante temperatuur van 9,5°C, 1 graad lager dan de eerste kelder en de meeste andere in de Champagnestreek. Deze lagere temperatuur vertraagt de tweede gisting, wat zorgt voor een fijnere mousse en pareling. De Champagne van Pol Roger blijft 2 tot 3 keer langer dan het verplichte minimum in de kelders voor de dégorgement, wat wil zeggen ongeveer 3 jaar voor de niet-millésimés en tot 7 jaar voor de luxe cuvées. De lange, langzame rijping draagt bij tot de complexe aroma’s die deze fantastische Champagnes onderscheiden.  


Bekijk hier enkele sfeerbeelden

Volgende

Azienda Agricola F.lli Pala op bezoek

23/09/2014

Gisteren op bezoek: de heer Fabio Angius van Azienda Agricola F.lli Pala