2014
4
Volgende

Legendarische wijnmaker Peter Sisseck versterkt Bodegas Montecastro.

30/04/2014

Peter Sisseck, de man die de roem van Pingus, vaak aanzien als de Pétrus van de Ribera del Duero, versterkt het kapitaal en de expertise van deze rijzende ster van de appellatie: Bodegas Montecastro.

Wordt vervolgd ...

Volgende

Luxemerkengigant LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) verwerft een van de meest beroemde wijngaarden van de Bourgogne.

16/04/2014

Voor een nog onbekend bedrag is het Domaine des Lambrays en zijn illustere Grand Cru 'Clos des Lambrays' in Morey-Saint-Denis terug in Franse handen gekomen.
Dit landgoed dat dateert uit de 14e eeuw, was sinds 1996 in handen van Günter en Ruth Freund, gepassioneerde Bourgogneliefhebbers. Met het overlijden van de heer Freund in 2010 kwam dit prachtig patrimonium in de etalage. Thierry Brouin, directeur-wijnbouwer en gezicht van de Clos des Lambrays sinds meer dan 30 jaar, blijft op post.

Volgende

Bordeaux in rouw

De opening van de primeurweek Bordeaux 2013 is overschaduwd met het overlijden van Christine Valette-Pariente, één van de meest toonaangevende persoonlijkheden van Saint-Emilion.

Christine Valette , eigenares van Château Troplong Mondot , verloor in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag haar lange strijd tegen kanker.

We zullen haar steeds in gedachten houden als de ‘Grande Dame de Bordeaux’, die met inzet en doortastendheid, vanaf 1981 haar schouders zette onder dit familiaal domein, en het transformeerde en opwerkte tot één van ‘les châteaux incontournables’ van de geklasseerde Bordeaux’.

Christine Valette dient samen met Hubert de Bouärd de Laforest – Château l’Angélus  en Stéphan von Neipperg – Château Canon-la-Gaffelière genoemd en geroemd te worden voor de dynamiek en de kwaliteitsevolutie die heel de appellatie Saint-Emilion tijdens de afgelopen 25 jaar heeft geïnspireerd.

In 2012 werd Château Troplong Mondot, het levenswerk van Christine Valette, terecht geklasseerd tot de ‘Premier Grand Cru Classé’ status.

 

31/03/2014