2014
10
Volgende

Yves Cuilleron

21/10/2014

Yves Cuilleron was gisteren op bezoek bij Wijnmakelaarsunie.

11
Volgende

3 vragen aan John Monard

20/11/2014

Artikel door RVF | november 2014

 

Volgende

Wijnmakelaarsunie in de spotlight

17/11/2014

Artikel door Bourgogne Aujourd’hui 2014 - http://bit.ly/1v9iAbi

7
Volgende

Zware hagelstorm in Bourgogne

01/07/2014

Een zware hagelstorm heeft dit weekend een deel van de oogst van de wijnboeren in de Franse Bourgogne verwoest. Volgens de eerste berichten is tot 80 procent van de wijnoogst in de oostelijke regio "Côte de Beaune" verloren. In de twee voorgaande zomers werd de regio ook al zwaar getroffen door hagel.

Bron: Dereactie.be

Bekijk meer hier artikels

8
Volgende

Wijnmakelaarsunie op Très Chic

22/08/2014

Ook dit jaar kan u ons terugvinden op het ‘luxury lifestyle event’ Très Chic. Wij heten u van harte welkom voor een uitgebreide degustatie van de door ons geselecteerde wijnen.

Tot dan!

9
Volgende

Christine Vernay tot lid verkozen van ‘Académie du Vin de France’

10/09/2014

Christine Vernay van het Domaine Georges Vernay in Condrieu werd tot lid verkozen van de ‘Académie du Vin de France’. Het is vanzelfsprekend een grote eer voor haar toe te treden tot deze prestigieuze club van de grootste Franse wijnbouwers. 

Lees meer

In 1933 opgericht door Edmond Sailland, vervult ‘l’Académie du Vin de France’ een diplomatieke -en culturele rol tussen het kruin van de Franse wijnbouw, de overheid en de pers. Enkele van haar illustere leden zijn Aubert de Villaine van het Domaine de la Romanée Conti, Christian de Billy van Champagne Pol Roger en Jean-Bernard Delmas van Château Haut-Brion.

Volgende

Pol Roger op bezoek

05/09/2014

Van de “Brut” tot de legendarische “Cuvée Winston Churchill”: elk jaar opnieuw is dit champagnehuis in staat een consistente stijl en kwaliteit te handhaven, een subtiel bouquet van aroma’s samen te stellen en een unieke mix van complexiteit en balans te behouden. 

Lees meer

Champagne Pol Roger vindt haar ziel in een perfect synergie van familietraditie en wijngaardpatrimonium. Van de oogst van de beste wijngaarden van de regio tot elke nauwgezette handeling in de kilometerlange kelders aan de avenue de Champagne in Epernay bestendigt men de uitzonderlijke klasse van deze “Champagne de connaisseur”.


Pol Roger werd opgericht in 1849 in Epernay. Het Champagnehuis bezit 90 ha aan wijngaarden, die 45 procent van hun totale verbruik opbrengen. De kelder heeft 2 niveaus. De tweede en diepere kelder heeft een constante temperatuur van 9,5°C, 1 graad lager dan de eerste kelder en de meeste andere in de Champagnestreek. Deze lagere temperatuur vertraagt de tweede gisting, wat zorgt voor een fijnere mousse en pareling. De Champagne van Pol Roger blijft 2 tot 3 keer langer dan het verplichte minimum in de kelders voor de dégorgement, wat wil zeggen ongeveer 3 jaar voor de niet-millésimés en tot 7 jaar voor de luxe cuvées. De lange, langzame rijping draagt bij tot de complexe aroma’s die deze fantastische Champagnes onderscheiden.  


Bekijk hier enkele sfeerbeelden

Volgende

Azienda Agricola F.lli Pala op bezoek

23/09/2014

Gisteren op bezoek: de heer Fabio Angius van Azienda Agricola F.lli Pala

11
Volgende

Mijn hommage aan Hubert de Montille

03/11/2014

Je viens de témoigner personnellement mes condoléances à Etienne de Montille pour le décès de ce Père qui va lui manquer cruellement, ainsi qu'à Alix, qui était particulièrement attachée à son Père. 

Lees meer

Hubert est mort à table, entouré d’amis, avec un verre de son vin préféré, le Pommard Rugiens. Tous ces longs moments que j'ai eu le plaisir de passer avec lui me reviennent un à un depuis la Toussaint, jour qu’il nous a quitté inopinément.

Souvent, après la dégustation d'une nouvelle récolte, il demandait à Christiane, son épouse (+) de préparer le dîner, en l'accompagnant de quelques vieilles bouteilles. Ce sont des moments riches en humanité et de vrai plaisir culinaire familial. Je m’incline par respect pour le grand Maître Hubert, tel qu'il était nommé en Bourgogne et dans le monde culinaire de toute la France et du monde entier.


Adieu ! 


John Monard

Volgende

Wijnbeurs van Brussel

19/11/2014

Wijnmakelaarsunie is aanwezig op de Wijnbeurs van Brussel, kom ons zeker bezoeken op zaterdag 22 & zondag 23 november 2014

Meer informatie via http://salon.larvf.com/

5
Volgende

Overlijden Laurence Faller

14/05/2014

We hebben net vernomen dat één van de grote wijnpersoonlijkheden Laurence Faller gisteren op 47 jarige leeftijd, aan een hartfalen, is bezweken. Ze was tot gedreven wijnziel geworden achter het iconische Domaine Weinbach-Faller in Kaysersberg. Onze band oversteeg een jarenlange samenwerking, we communiceerden over wijn, je inspireerde, we filosofeerden, over kleine en grote dingen. Het was persoonlijk geworden.

We gaan je missen. Je zal steeds in onze gedachten blijven.

John Monard

4
Volgende

Legendarische wijnmaker Peter Sisseck versterkt Bodegas Montecastro.

30/04/2014

Peter Sisseck, de man die de roem van Pingus, vaak aanzien als de Pétrus van de Ribera del Duero, versterkt het kapitaal en de expertise van deze rijzende ster van de appellatie: Bodegas Montecastro.

Wordt vervolgd ...

Volgende

Luxemerkengigant LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) verwerft een van de meest beroemde wijngaarden van de Bourgogne.

16/04/2014

Voor een nog onbekend bedrag is het Domaine des Lambrays en zijn illustere Grand Cru 'Clos des Lambrays' in Morey-Saint-Denis terug in Franse handen gekomen.
Dit landgoed dat dateert uit de 14e eeuw, was sinds 1996 in handen van Günter en Ruth Freund, gepassioneerde Bourgogneliefhebbers. Met het overlijden van de heer Freund in 2010 kwam dit prachtig patrimonium in de etalage. Thierry Brouin, directeur-wijnbouwer en gezicht van de Clos des Lambrays sinds meer dan 30 jaar, blijft op post.

Volgende

Bordeaux in rouw

De opening van de primeurweek Bordeaux 2013 is overschaduwd met het overlijden van Christine Valette-Pariente, één van de meest toonaangevende persoonlijkheden van Saint-Emilion.

Christine Valette , eigenares van Château Troplong Mondot , verloor in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag haar lange strijd tegen kanker.

We zullen haar steeds in gedachten houden als de ‘Grande Dame de Bordeaux’, die met inzet en doortastendheid, vanaf 1981 haar schouders zette onder dit familiaal domein, en het transformeerde en opwerkte tot één van ‘les châteaux incontournables’ van de geklasseerde Bordeaux’.

Christine Valette dient samen met Hubert de Bouärd de Laforest – Château l’Angélus  en Stéphan von Neipperg – Château Canon-la-Gaffelière genoemd en geroemd te worden voor de dynamiek en de kwaliteitsevolutie die heel de appellatie Saint-Emilion tijdens de afgelopen 25 jaar heeft geïnspireerd.

In 2012 werd Château Troplong Mondot, het levenswerk van Christine Valette, terecht geklasseerd tot de ‘Premier Grand Cru Classé’ status.

 

31/03/2014

3
Volgende

'Château Tour des Gendres' opgemerkt door La RVF!

100% BIO

Wijnmakelaarsunie staat als importeur in de selecte markt van ‘s werelds grote wijnen aan de top in de Benelux. ‘De referentie in wijn’ met meer dan 35 jaar ervaring heeft dankzij zijn prominente aanwezigheid in de domeinen en châteaux de beste wijnen ter wereld samengebracht. 'More than wine, wine with a story!' is dan ook het motto van Wijnmakelaarsunie. 

Deze zorgvuldige selectie wordt eveneens bevestigd door het kwaliteitsmagazine 'La Revue du Vin de France'. Het 'Château Tour des Gendres' (foto: Luc De Conti) staat namelijk uitgebreid in de kijker in hun laatste uitgave. Lees hier het artikel. Wijnmakelaarsunie is de Belgische importeur voor dit knappe Bio-domein.

Laat u vrijblijvend door ons begeleiden met de juiste 'Wine & Foodpairing' klik hier

Volgende

Wijnmakelaarsunie partner van Horecatel 2014

Wijnmakelaarsunie was opnieuw partner van Horecatel 2014, bekijk hier de fotoreportage.

HORECATEL is het evenement van de horeca, grootkeukens en voedingsberoepen waar je niet omheen kunt. Elk jaar verzamelt HORECATEL in WEX te Marche-en-Famenne meer dan 40.000 professionele bezoekers uit heel België en omstreken. 

Wenst u als Horeca-bedrijf samen met ons uw wijnkaart te optimaliseren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. 

 

2
Volgende

Les vignerons de l'année: 'Yves et Jean-Pierre Confuron, à Vosne-Romanée'

Ils incarnent la Bourgogne!

La Revue du Vin de France 02/2014: 'Les Trophées du vin 2014'

Domaine Confuron-Cotetidot imported by Wijnmakelaarsunie / Les Courtiers Vinicoles

Lees hier het artikel

1
Volgende

Weingut Keller als beste verkozen in 'Eichelmann Deutschlands Weine' 2014

Een grote Rieslingwijn!

De 14de editie van wijngids 'Eichelmann Deutschlands Weine' is verschenen: De beste witte wijncollectie komt dit jaar van Weingut Keller uit Flörsheim-Dalsheim in Rheinhessen. “Klaus-Peter Keller begrijpt perfect waar het bij grote Rieslingwijnen op aankomt”, verklaart G. Eichelmann zijn keuze. Wijnmakelaarsunie is de Belgische importeur voor deze wijn, bestellen kan via 011 230610.

Volgende

Nominated by The Guardian: Champagne DELAMOTTE BRUT

“Pound for pound, however, the best champagne I've tasted comes from one of the region's lesser-known houses. Run by the same people as the legendary Salon, Delamotte's creamy Brut NV is an utterly stylish treat.” David Williams 28/12/2013