Weingut Horst Sauer


Geschiedenis
De Koningin van Franken is de Silvaner die naast Koning Riesling samen voor de meest orginele en spannendste Grosse Lagen zorgen. Horst en Sandra Sauer bewerken 16,5 ha in Eschendorf met de Fürstenberg en de Eschendorfer Lump als Grand Crus. Beide zijn adembenemende zuidelijk georiënteerde amfitheaters, die zorgen voor een exotische tint in zowel Silvaner als Riesling. Bijzondere kracht van vader en dochter, is de verbluffende kwaliteit van de basiswijnen. De puurheid en het speelse karakter levert instant drinkplezier.


Filosofie Horst Sauer wordt binnen het VDP (vereniging van Duitse prädikatswijngoeden)de filosoof genoemd. Horst Sauer kijkt verwondert naar de immer wijzigende natuur. Grote wijnen worden bedacht, er is moed nodig voor grote wijnen, liefde voor nog grotere en geduld voor de allergrootste.


Waarom werkt Weingut Horst Sauer met Wijnmakelaarsunie?

In tegenstelling tot de grote instituten in Frankenland, kiest de familie Monard hier voor de intensiteit en de puurheid van een klein familiaal domein waarin vader en dochter zich onderscheiden door expressieve en loepzuivere Silvaners.

Algemene informatie

  • Eigenaar: Horst Sauer
  • Locatie: Escherndorf
  • Aantal hectare: 19
  • Wijnmaker: Sandra Horst Sauer
  • Aantal flessen per jaar: 140.000
  • Cultuur: Klassiek

De wijngaarden van Franken liggen rond de stad Würzburg waar ze de zwierige beweging van de rivier de Main volgen. De produktie omvat 5900 ha die genieten van een continentaal klimaat. De bodem is zeer gevarieerd en verweerd met leem en mosselkalk. De familie Sauer bezitten parcelen in Eschendorf dat omgeven is door een prachtig zuidelijk georiënteerd amfitheater.Vinificatie

De druiven uit Eschendorf genieten van een continentaal klimaat en staan zuidelijk georiënteerd. Daardoor kan Horst Sauer rijp fruit oogsten dat een onmiskenbaar exotisch karakter bezit. Er wordt gestreefd naar de conservering van het primaire fruit, om sappigheid en speelsheid te bewaren. De Silvaners met hun eigen karakter krijgen zo de complexiteit van een grote Riesling.


In de media

Eichelmann 5 sterren Welklasse. GaultMillau: The Eschendorfer Lump is the best vineyard in Franken. Jancis Robinson: bright, clearyellow. Complete, well balanced. IWC 2012 Gold Grosses Gewachs Lump


Druivenrassen

  • Müller-Thurgau
  • Riesling
  • Silvaner

Belangrijkste wijnen

SILVANER Trocken Escherndorfer Fürstenberg Kabinett Weingut Horst Sauer

RIESLING Trocken Escherndorfer Lump Kabinett Weingut Horst Sauer

MULLER THURGAU Kabinett Trocken Fürstenberg Weingut Horst Sauer

RIESLING Trocken Escherndorfer Lump Grosses Gewächs Weingut Horst Sauer

SILVANER Trocken Escherndorfer Lump Spätlese Weingut Horst Sauer