Domeinen > Duitsland

Weingut Dönnhoff

Helmut Dönnhoff bewerkt samen met zijn zoon Cornelius 25 ha aan de Nahe.De rivier loopt ten zuiden van de Moezel in de Rijn. Door de diverse bodem die kan gaan van leisteen tot porphyr,is er niet één bepaald kenmerk voor de Nahe-rieslings, maar wel één handtekening, die van Dönnhoff. Hun genadeloos streven naar balans en zuiverheid heeft het Weingut op de wereldwijnkaart geplaatst. De Rieslings van Oberhausen zijn werelderfgoed of we nu van de basis (gutsweine) spreken, van (lagenweine) de crus, van de droge cuvées of van hun "Fruchtige" parels. Ook in België prijken deze rieslings op de wijnkaarten van de allergrootste chefs.
Ontdek dit domein

Weingut Franz Künstler

De familie Künstler heeft een lange traditie in de wijnbouw. Al in het midden van de 17e eeuw verbouwden zij Riesling in Südmähren. Na de tweede wereldoorlog werd de familie gedwongen te verhuizen. Tot 1965 leidde Franz Künstler verschillende domeinen in de Rheingau tot hij in 1965 terug als zelfstandig wijndomein actief werd. Sinds 1988 wordt het domein geleid door Gunter Künstler die via een aantal overnames het Weingut tot één van de mooiste portefeuilles van de streek uitbouwde. In Hocheim wordt vooral Riesling en Spätburgunder op fles getrokken. De basis wijnen zijn fris en zuiver, de Grand Crus krachtig en kruidig.
Ontdek dit domein

Weingut Horst Sauer

De Koningin van Franken is de Silvaner die naast Koning Riesling samen voor de meest orginele en spannendste Grosse Lagen zorgen. Horst en Sandra Sauer bewerken 16,5 ha in Eschendorf met de Fürstenberg en de Eschendorfer Lump als Grand Crus. Beide zijn adembenemende zuidelijk georiënteerde amfitheaters, die zorgen voor een exotische tint in zowel Silvaner als Riesling. Bijzondere kracht van vader en dochter, is de verbluffende kwaliteit van de basiswijnen. De puurheid en het speelse karakter levert instant drinkplezier.
Ontdek dit domein

Weingut Klaus Peter Keller

Julia & Klaus Peter Keller zijn sinds 2001 hét tweespan van Rheinhessen, een wijnregio eerder gekend voor zijn Liebfraumich en massaproductie. De woelige periode vlak voor de Franse Revolutie, deed de familie Keller emigreren uit Zwitserland. Ze trokken naar Dalsheim, waar ze in 1789 het beste parceel uit de Grosse Lage Hubacker konden aankopen. Klaus Peter liep stage bij oa. Hubert Lignier en Armand Rousseau, Julia bleef in Duitsland en stak haar licht op bij oa. Robert Weil. Beide hebben een diploma oenologie op zak en sinds 2002 verbluffen ze de wijnwereld met fantastische Pinot Noirs en grote Rieslings.
Ontdek dit domein