Domeinen

Cantine Dei

In 1964, Alibrando Dei, Maria Caterina's grandfather, bought the first part of the entire estate : Bossona. This vineyard is gorgeous for exposition and kind of soil, a sort of amphitheater always where the wind blows with a certain constancy. Starting from 1991 Maria Caterina quitted her career of singer and actress to dedicate her time to her land and her vineyards.
Ontdek dit domein

Castello della Paneretta

Ce domaine est situé dans la région du Chianti Classico, sur le versant ouest de la vallée de l'Elsa. Le château a été construit en 1260, mais ne produit ses premiers vins qu'en 1596. En 1669 Marchese Carlo Riccardi di Strozzi acquiert le Castello par son mariage avec Cassandra Capponi. La famille Albisetti en devient propriétaire en 1984.
Ontdek dit domein

Château Canon La Gaffelière

Het Château Canon La Gaffelière is een van de oudste crus van de regio die prat gaat op een reputatie van meer dan 150 jaar. In de XIXe eeuw ,was Château Canon La Gaffelière bekend onder de naam La Gaffelière-Boitard (Canon-Boitard voor sommigen), verwijzend naar de eigenaar, Monsieur Boitard de la Poterie. Nadien hoort het toe aan dokter Peyraud, over wie de archieven echter vaag blijven. In 1953 werd het landgoed gekocht door Pierre Meyrat, Burgemeester van Saint-Emilion gedurende enkele jaren. Na diens overlijden in 1969, kwam het kasteel in de etalage om in 1971 in de vakkundige handen van de familie de Neipperg te belanden.
Ontdek dit domein

Château d'Aiguilhe

Het Château d'Aiguilhe is gelegen op de hoogste heuvel langs de rechteroever van de Dordogne. De wijngaarden liggen op de grens van de Côtes de Castillon en Saint-Emilion.
Ontdek dit domein

Domaine Albert Mann

Domein Albert Mann ligt in Wettolsheim en is vandaag in handen van de twee broers Maurice en Jacky Barthelmé, bijgestaan door hun respectievelijke echtgenotes, Marie-Claire en Marie-Thérèse. Samen bewerken ze 21 ha aan wijngaarden die zich situeren in 8 gemeentes met 2 gereputeerde lieux-dits, 5 Grand Crus (7ha) en het Clos de la Faille (1ha) in monopole. Het domein werkt volledig biologisch en biodynamisch.
Ontdek dit domein

Domaine de Courcel


Ontdek dit domein

Weingut Dönnhoff

Helmut Dönnhoff bewerkt samen met zijn zoon Cornelius 25 ha aan de Nahe.De rivier loopt ten zuiden van de Moezel in de Rijn. Door de diverse bodem die kan gaan van leisteen tot porphyr,is er niet één bepaald kenmerk voor de Nahe-rieslings, maar wel één handtekening, die van Dönnhoff. Hun genadeloos streven naar balans en zuiverheid heeft het Weingut op de wereldwijnkaart geplaatst. De Rieslings van Oberhausen zijn werelderfgoed of we nu van de basis (gutsweine) spreken, van (lagenweine) de crus, van de droge cuvées of van hun "Fruchtige" parels. Ook in België prijken deze rieslings op de wijnkaarten van de allergrootste chefs.
Ontdek dit domein

Weingut Franz Künstler

De familie Künstler heeft een lange traditie in de wijnbouw. Al in het midden van de 17e eeuw verbouwden zij Riesling in Südmähren. Na de tweede wereldoorlog werd de familie gedwongen te verhuizen. Tot 1965 leidde Franz Künstler verschillende domeinen in de Rheingau tot hij in 1965 terug als zelfstandig wijndomein actief werd. Sinds 1988 wordt het domein geleid door Gunter Künstler die via een aantal overnames het Weingut tot één van de mooiste portefeuilles van de streek uitbouwde. In Hocheim wordt vooral Riesling en Spätburgunder op fles getrokken. De basis wijnen zijn fris en zuiver, de Grand Crus krachtig en kruidig.
Ontdek dit domein

Weingut Horst Sauer

De Koningin van Franken is de Silvaner die naast Koning Riesling samen voor de meest orginele en spannendste Grosse Lagen zorgen. Horst en Sandra Sauer bewerken 16,5 ha in Eschendorf met de Fürstenberg en de Eschendorfer Lump als Grand Crus. Beide zijn adembenemende zuidelijk georiënteerde amfitheaters, die zorgen voor een exotische tint in zowel Silvaner als Riesling. Bijzondere kracht van vader en dochter, is de verbluffende kwaliteit van de basiswijnen. De puurheid en het speelse karakter levert instant drinkplezier.
Ontdek dit domein

Weingut Klaus Peter Keller

Julia & Klaus Peter Keller zijn sinds 2001 hét tweespan van Rheinhessen, een wijnregio eerder gekend voor zijn Liebfraumich en massaproductie. De woelige periode vlak voor de Franse Revolutie, deed de familie Keller emigreren uit Zwitserland. Ze trokken naar Dalsheim, waar ze in 1789 het beste parceel uit de Grosse Lage Hubacker konden aankopen. Klaus Peter liep stage bij oa. Hubert Lignier en Armand Rousseau, Julia bleef in Duitsland en stak haar licht op bij oa. Robert Weil. Beide hebben een diploma oenologie op zak en sinds 2002 verbluffen ze de wijnwereld met fantastische Pinot Noirs en grote Rieslings.
Ontdek dit domein